Stockfotobedrijven zijn bedrijven die foto’s verzamelen van fotografen. U kunt deze stockfoto’s kopen en zowel de verkopende partij als de fotograaf ‘ verdienen’ hier aan. Wat zijn de voordelen: lage kosten, geen fotograaf zoeken, meteen beschikbaar en van goede kwaliteit. Er zijn verschillende bedrijven die stockfoto’s kopen van fotografen. Deze foto’s moeten aan bepaalde criteria voldoen alvorens ze worden opgenomen in de d’base.

Wat zijn de nadelen: een algemene foto, geen echte bedrijfssituatie, geen herkenbare medewerkers, uw concollega kan de foto ook gekocht hebben, foto komt vaker voor, dus niet uniek voor uw onderneming. Een bedrijf of onderneming die zelf een fotograaf inschakelt voor haar fotografie weet zich wel te onderscheiden. De website word dan een echt visitekaartje van het bedrijf.

Wilt u uniek zijn, een goed beeld naar buiten brengen voor uw onderneming, laat de foto’s maken door een goede fotograaf. Nadelen: het kost tijd en geld. Voordelen: u krijgt unieke foto’s, uw onderneming is herkenbaar, uw concollega heeft ze niet en last but not least, uw eigen medewerkers zijn herkenbaar. Kiekfoto Rob de Joode kan dit voor uw regelen, ook voor de startende ondernemer. Mail naar : info@kiekfoto.nl of bel 06-57940039.